Ziua Națională sărbătorită de tinerii parohiei Rădeni-Neamț

Arhiepiscopia Iașilor Decembrie 2, 2022

Sub îndrumarea preotului paroh Andrei Stan, inițiatorul evenimentului, tinerii au prezentat în față comunității, la Centrul Cultural Păstrăveni, un program artistic, ce le-a pus în valoare numeroasele lor talente.

Programul sărbătorii a cuprins poezii, scenete, dansuri tradiționale și cântece patriotice, care au răsunat prin glasurile copiilor de la corul bisericii din Rădeni, acompaniate de chitarele acustice. Două momente deosebite au fost apreciate de public: urcarea pe scenă a copiilor de la Rădeni în frunte cu părintele paroh și, respectiv, momentul artistic oferit de Ansamblului Folcloric ,,Codrii Neamțului”.

Întregul program artistic a avut drept scop rememorarea evenimentelor care au condus la înfăptuirea Marii Uniri, dar și cultivarea adevăratelor valori: patria, tradiția, istoria, ce se află și se păstrează sub semnul credinței.

La eveniment au fost prezenți primarul comunei Păstrăveni, Anton-Nicolai Gorea, alături de doamna director a Școlii Gimnaziale Pastraveni, Elena Perța, doamna preoteasă Diana Stan, cadru didactic al școlii Rădeni, precum și alte cadre didactice ale școlii, implicate în acest proiect care au ținut și-au exprimat admirația pentru copiii satului și, totodată, dorința de a păstra strânsa legătură cu Biserica pentru astfel de evenimente.

(Lavinia Ciocoiu, voluntar în cadrul activităților cu tinerii la parohia Rădeni)

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri