Ziua Arborelui, ediția a II-a, la Biserica „Sfântul Nicolae Domnesc” din Iași

Arhiepiscopia Iașilor Martie 20, 2023

Copiii și părinții au acceptat cu multă bucurie invitația părintelui paroh Constantin Naclad de a planta diferite flori și arbori.

În cadrul activității s-au plantat: brândușe, lalele, panseluțe, zambile, iriși, crini, clematite, trandafiri, hortensii, o magnolie, liliac, forsiția și altele.

Au fost prezenți copii de la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, Paradis International College, Școala Junior, Școala „Carmen Sylva”, Școala Gimnazială „Ștefan Bârsănescu” și Școala „Ionel Teodoreanu”. De asemenea, echipa proiectului „Alege Școala!” și Corul Bisericii „Sfântul Nicolae Domnesc” au ajutat la reamenajarea spațiului din jurul bisericii alături de copii și părinți.

De asemenea, au fost prezenți copiii care participă constant la activitățile organizate în cadrul Bisericii și evenimentului cultural-educativ „Povești muzicale” – atelier interactiv pentru copii, ce se desfășoară la Palatul Culturii, printre partenerii proiectului fiind și Biserica „Sfântul Nicolae Domnesc”.

„A fost o zi deosebită pentru noi, cel mai mare câștig fiind bucuria de pe chipul fiecăruia, care pune o părticică de viață în pământ sădind cu atâta dragoste o floare, un pom, datorie, de fapt a fiecăruia dintre noi. O vorbă din popor spune că omul nu este împlinit până când nu plantează un copac. Ne-am propus să împlinim această datorie, fie la noi la biserică, fie acolo unde este nevoie, în fiecare an.”, a spus părintele Constantin Naclad.

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri