Vizite arhierești în șase parohii din Protopopiatul 1 Iași

Arhiepiscopia Iașilor Aprilie 2, 2017   Autor: Tudorel Rusu

IPS Părinte Mitropolit Teofan a vizitat ieri, în Duminica a V-a din Post (a Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca), mai multe parohii din Protopopiatul 1 Iaşi, judeţul Botoşani.

În cursul dimineţii, Înaltpreasfinţia Sa a fost în mijlocul credincioşilor din localitatea Santa Mare, oficiind Sfânta Liturghie la Biserica cu hramul „Naşterea Maicii Domnului“. După citirea Evangheliei, ierarhul a rostit cuvântul de învăţătură în care a făcut referire la patru trepte prin care omul poate trece de la păcat la Dumnezeu: „Prima treaptă este să credem în Dumnezeu. A doua treaptă este smerenia, care înseamnă să dobândim o stare de căinţă, de pocăinţă pentru păcatele săvârşite, în care omul să nu se creadă pe sine mai curat, mai sfânt, mai credincios, mai bun decât vecinul, decât ceilalţi oameni pe care îi cunoaşte. Cea de-a treia treaptă este constituită din post, iar cea de-a patra din rugăciune. Şi pentru că suntem în vremea Postului Mare, trebuie să subliniem faptul că nimic nu ne ajută mai mult decât postul şi rugăciunea. Având astfel aceste patru trepte în viaţa noastră - credinţa în Dumnezeu, smerenia, postul şi rugăciunea -, căi pe care le-au urmat şi Sfânta Maria Egipteanca, sărbătorită în această zi, şi femeia cea păcătoasă din Evanghelie, nădăjduim că trecem din împărăţia lui Satan în Împărăţia lui Dumnezeu, de la întuneric la lumină, de la iarnă la primăvară, de la necredinţă la credinţă“.

La finalul Sfintei Liturghii, au rostit alocuţiuni părintele paroh Alexandru Nechita şi părintele Toma Gradinaciuc, protoiereul Protopopiatului 1 Iaşi.

Tot ieri, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, însoţit de părintele protoiereu Toma Gradinaciuc, a vizitat parohiile Berza, Libertatea, Călăraşi 2, Răuseni şi Rediu Răuseni.

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri