Vizită frățească și un nou protocol încheiat între Parohii din România și Republica Moldova

Arhiepiscopia Iașilor Octombrie 29, 2018

Vizita s- a înscris în cadrul activităților cuprinse în obiectivele Protocolului de înfrățire încheiat în urmă cu două luni între Parohia Tomești I și parohia ortodoxă „Sfinții Martiri Brâncoveni” din orașul Ialoveni, protopopiatul Chișinău, Mitropolia Basarabiei, reprezentată de către preotul paroh Mihai Tataru. Acolo, cei doi preoți din România au slujit Sfânta Liturghie împreună cu pr. Mihai Tataru și cu pr. Victor Bejan, paroh la Parohia „Sfântul Mare Mucenic Dumitru” din Hîrbovățul Nou, localitate aflată în apropiere de Transnistria.

La finalul Sfintei Liturghii, pr. Teofil Leuștean a oferit părintelui Mihai Tataru o icoană a Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași, spre a fi așezată la iconostas ca simbol și îndemn de unitate a tuturor românilor de pe ambele maluri ale Prutului, în acest An centenar 2018, proclamat în Patriarhia Română ca Anul Omagial al unității de credință și de neam. Totodată, pr. Teofil Leuștean a dorit mult spor părintelui Mihai Tataru și credincioșilor parohiei „Sfinții Martiri Brâncoveni” din orașul Ialoveni, în construirea noii biserici aflate în vecinătatea vechiului locaș de cult, în care se desfășoară în prezent slujbele.

În continuare, a fost semnat și un doilea Protocol de înfățire între parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” Valea Lungă, protopopiatul II Iași, reprezentată de către pr. Emilian Timofte și parohia „Sfântul Mare Mucenic Dumitru” din Hîrbovățul Nou, Mitropolia Basarabiei, reprezentată de către pr. Victor Bejan.

Pentru continuarea apropierii dintre cele patru parohii înfrățite, urmează ca mai mulți credincioși din Republica Moldova să vină în România în cadrul acestor vizite frățești reciproce cu caracter misionar și pastoral, astfel încât preoţii și credincioșii să comunice direct, să se roage și să lucreze misionar împreună.

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri