(Video) Ziua Națională, celebrată prin rugăciune și recunoștință la Iași

1 Decembrie 2022
Arhiepiscopia Iașilor
Autor: Flavius Popa

Joi, 1 decembrie 2022, de Ziua României, Biserica noastră s-a rugat pentru înfăptuitorii unității naționale din 1918. În această dimineață, în cadrul Sfintei Liturghii, părinții Catedralei Mitropolitane din Iași s-au rugat pentru sufletele celor care au contribuit la libertatea şi unitatea neamului românesc, precum şi pentru sufletele eroilor care au înfăptuit Marea Unire naţională a românilor. În continuare, ieșenii s-au îndreptat spre Piața Palatului Culturii, unde au participat la slujba de Te Deum și la evenimentele dedicate Zilei Naționale.

Mii de ieşeni s-au adunat în Piața Palatului Culturii pentru a participa la manifestările dedicate Zilei Naţionale a României. Astăzi, peste 250 de militari şi angajaţi ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne au defilat pe bulevardul Anastasie Panu.

În cadrul slujbei de Te Deum, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a citit o rugăciune de mulțumire pentru toate binefacerile făcute poporului român și a rostit un cuvânt de binecuvântare.

imagine: Mihail Vrăjitoru, Flavius Popa / reporter: Flavius Popa