Valentin Talpalaru ne prezintă „Interviuri până la un punct”

Arhiepiscopia Iașilor Martie 30, 2017   Autor: Anda Elena Pintilie

Nu mai puțin de 16 personalități ale lumii culturale și-au dat întâlnire în paginile unei cărți de suflet. Interviuri până la un punct reprezintă un dialog cu miză afectivă, în care fiecare dintre noi ne putem substitui ziaristului și ne putem cupla la emoția interlocutorului. Meritul aparține adevăratului gazetar, Valentin Talpalaru, cel care a reușit să realizeze portrete radiofonice memorabile, difuzate la Radio Iași, în cadrul emisiunii „Convorbiri literare” – și transpuse pe hârtie, la Editura Doxologia.

Lansarea primului volum din „Interviuri până la un punct” a avut loc astăzi, 30 martie, în prezența invitaților Livia Iacob, Cassian Maria Spiridon, Cătălin Jeckel și Nicolae Tomescu. Buchetul de interviuri creionează portretele și viața reală a celor care au acceptat provocarea dialogului: Mitzura Arghezi, Mihai Cimpoi, Dinu Flămând, Bojko Stanojevic, Arcadie Suceveanu, Eugen Stroe, Dorin Tudoran, Vasile Tărâțeanu, Varujan Vosganian, Shaul Carmel, Spiridon Vangheli, Gjorge Ivanov, Tudorel Dima, Adam Puslojic, Nicolae Breban, Constantin Ciopraga. „Sunt personalități importante în preajma cărora am avut onoarea să fiu, față de care am un respect deosebit, sunt interviuri până la un punct – pentru că dincolo începe o poveste. Începe și un profil, așa cum l-am gândit eu, cum am simțit eu, sper că este un profil făcut mai mult cu sufletul, decât cu mintea. Mai sunt și întâmplări, mai sunt și anecdote. Deci, este o carte complexă. O carte care se vrea la fel de dinamică prin formă, cum este și conținutul”, a spus Valentin Talpalaru. 

„Interviurile până la un punct” vor reveni și în alte volume la Editura Doxologia, căci munca de 12 ani a gazetarului cultural însumează peste 1.500 de pagini.

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri