„Un mărțișor pentru fiecare”, în Parohia Cozmești și la Azilul de bătrâni de la Răducăneni

Arhiepiscopia Iașilor Martie 12, 2019

Poveștile despre mărțișor sunt multe, iar o părticică din fiecare poveste devine realitate în fiecare an, la începutul primăverii.

Pentru al treilea an consecutiv, am reusit să aducem zâmbete pe chipurile tuturor  enoriașelor din parohia noastră, prin finalizarea Priectului „Un mărțisor pentru fiecare” – în Parohia Cozmești, Protopopiatul Iași II, derulat în parteneriat cu Școala și Primăria. Ca de fiecare dată, am început pregătirile la începutul lunii februarie: am procurat materiale, am stabilit împreună modelul de felicitare pentru anul acesta și ne-am apucat de lucru. În acest an am extins proiectul „Un mărțișor pentru fiecare” și la Azilul de bătrâni din Răducăneni.

Astfel, în dimineța zilei de 7 martie am pornit spre azilul de la Răducăneni, însoțit de un grup de elevi ai Școlii Profesionale Cozmești. Am primit multe îmbrăţişări, au curs multe zâmbete şi lacrimi. Mă gândeam: ce-o fi în sufletul acestor mame, care nu mai sunt vizitate de copiii lor de atâta timp?

În a doua parte a zilei, copiii parohiei noastre au pornit pe ulițele satului, din casă în casă, și au adus din nou zâmbete și lacrimi pe chipurile tuturor mamelor și bunicelor noastre. Slavă lui Dumnezeu pentru toate! Rugăm pe Bunul Dumnezeu ca și în anii următori să avem sănătate și putere pentru a putea derula în continuare acest minunat proiect. (Pr. Cazacu George)

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri