Training catehetic la Săveni

Arhiepiscopia Iașilor Martie 8, 2017

La eveniment au participat atât părintele protopop Constantin Macuc, responsabilul de cateheză - pr. Vasile Merăuţă, cât şi alţi 14 preoţi din cadrul Protopopiatului Săveni, dintre care 8 urmează să susţină catehezele demonstrative în perioada 28 martie - 7 aprilie 2017. Trainingul a început prin enumerarea materialelor catehetice disponibile, realizate prin intermediul departamentului cateheză (info-catehetic, afiş catehetic, programa catehetică etc.), şi, pornind de la acestea, s-a accentuat faptul de a nu fi confundată cateheza cu predica.

Referitor la programa catehetică de anul acesta, s-au evidenţiat noutăţile care vin în ajutorul preoţilor ce vor susţine cateheze tematice din cadrul programei. Punctual, a fost analizat fiecare moment al catehezei, solicitându-se pentru aceasta intervenţia părinţilor participanţi la eveniment. După ce au fost parcurse şi analizate toate momentele unei cateheze, a fost folosită, ca şi exemplu de metodă catehetică, photolanguage pentru o cateheză a cinstirii icoanei, în urma căreia s-au implicat sârguincios fiecare participant în parte, dovedind prin aceasta că metodele propuse de programă pot trezi un real interes faţă de tema propusă.

În final, se poate afirma că trainingul şi-a atins scopul, atât pentru faptul că au fost mai bine înţelese materialele catehetice puse la dispoziţie, cât mai ales pentru a opera în cadrul activităţilor catehetice la un nivel mai ridicat prin accesibilitatea învăţăturilor de credinţă şi prin implementarea metodelor care fac mai atractive informaţiile oferite credincioşilor. (Pr. Vasile Merăuţă - Parohia „Cuvioasa Parascheva“ - Puţureni)

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri