Toți copiii sunt câștigători la Bicaz

Arhiepiscopia Iașilor Aprilie 6, 2017   Autor: Tudorel Rusu

Biserica parohială a fost plină de zâmbetele celor aproximativ 50 de copii din următoarele instituții de învățământ: „Micii creştini” Grădinița cu Program Prelungit „Muguri de lumină” - Roman, „Micii îngeraşi” Şcoala Gimnazială „Vasile Alecsandri” Roman, „Aripi de înger” Grădinița cu Program Prelungit Nr. 9 Piatra-Neamţ, „Îngerii zglobii” Grădinița cu Program Prelungit Nr. 6 Piatra-Neamţ, „Mesagerii Paştelui” Grădinița cu Program Prelungit „Veronica Filip” Piatra-Neamţ, „Micii Pelerini” Grădinița cu Program Prelungit „Spiru Haret” Piatra-Neamţ, „Creştinii taşcani” Grădinița cu Program Normal Taşca, „Muguri de lumină” Grădinița cu Program Normal Tarcău, „Creştinii Bicazului” Grădinița cu Program Normal „Lumea copiilor” Bicaz.

Toţi participanţii au primit premiul întâi din partea juriului alcătuit din domnul Nicolae Sălăgean, primarul oraşului Bicaz, prezent pentru prima dată la acest tip de evenimente, părintele paroh Gheorghe Mihalache, părintele Ştefan Zaharia, coordonatorul Biroului pentru catehizare al Protopopiatului Piatra-Neamţ și doamnele Daniela Bistriceanu din Piatra-Neamț, Maria Amariei din Roman, Mariana Cozma din Târgu-Neamț, Liliana Pintilie din Bicaz și directoarea Școlii Gimnaziale Nr. 1 Bicaz, doamna Paula Damian.

„Emoţia participării acestor copii minunaţi, eforturile educatorilor lor şi implicarea atentă a părinţilor ne-au adus astăzi o mărturie de credinţă, de dragoste pentru Dumnezeu şi Biserica Sa şi a fost într-o mare măsură şi pentru noi, cei mari, o lecţie de viaţă. Nu ştiu dacă răspunsurile şi rugăciunile rostite de aceşti îngeri cu chipuri de copii sunt întotdeauna şi cele oferite Domnului de mulţi dintre adulţi, din acest motiv cred şi simt că prezenţa lor şi a noastră la acest concurs nu a fost întâmplătoare şi ea devine precursoare acţiunilor pe care le vom organiza în Bicaz”, ne-a declarat directoarea Paula Damian.

Primarul oraşului Bicaz, domnul Nicolae Sălăgean, ne-a oferit de asemenea câteva impresii la finalul concursului: „Mă bucur că am fost parte a acestei manifestări şi am rămas plăcut impresionat de nivelul deosebit pe care copiii l-au prezentat. Din acest motiv, nici nu era firesc să facem o diferenţiere între echipaje. Toţi sunt câştigători. Felicit organizatorii, cadrele didactice, care se ocupă de buna pregătire a acestor copilaşi şi pe părinţii şi bunicii care veghează la buna creştere şi educaţie a lor, pe părintele Gheorghe Mihalache, cel care s-a dovedit o gazdă bună şi un suflet generos şi urez tuturor, încă de pe acum , sărbători fericite şi împliniri pe toate planurile vieţii.”

După premierea tuturor participanţilor, copii şi cadre didactice, membrii ai juriului şi invitaţi, cu icoane şi diplome, părintele paroh a oferit şi o agapă în casa socială din curtea ansamblului parohial.

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri