Tabăra de excelență pentru elevii olimpici

Arhiepiscopia Iașilor Octombrie 5, 2018

Tabăra face parte dintr-un proiect mai amplu intitulat Tineri în dialog desfășurat pe parcursul întregului an școlar în liceele ieșene desfășurat de Departamentul de Misiune pentru Tineret al Arhiepiscopiei Iașilor în parteneriat cu ATOR Iași, proiect care propune elevilor de liceu o serie de seminarii, ateliere și dialoguri formatoare.

Organizată cu binecuvântarea Părintelui Mitropolit Teofan,  tabăra își propune să ofere celor 40 de elevi prezenți  experiențe edificatoare ce vizează înțelesurile mai cuprinzătoare  ale lumii și ale vieții precum și semnificații care să sporească motivația pentru o dezvoltare armonioasă și o raportare adecvată la dinamica actuală a societății. Totodată se dorește dezvoltarea atenției și a sensibilității pentru nevoile semenilor.

În cadrul celor 7 sesiuni de lucru moderate de părintele Sorin Mihalache și de Trainer Roxana Chebac, participanții  vor avea parte de experiențe structurate de învățare unde vor cunoaște modalități de îmbunătățire a atenției, de exersare a voinței, de cultivare a inteligențelor multiple și a inteligenței spirituale precum și metode de îmbunătățire a performanțelor.

Temele vor fi prezentate utilizând rezultate științifice recente din medicină, psihologie și neuroștiințe și texte reprezentative din reflecția filosofică și filocalică.

Participanții sunt elevi în cadrul Colegiului Național, Colegiului Național Mihail Eminescu, Colegiului Național Costache Negruzzi”, Colegiului Național „Emil Racoviță”, Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi”, Colegiului Economic Administrativ, Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu”, Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”, Liceului Teoretic „Miron Costin”, Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri”, Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare”, câștigători ai olimpiadelor naționale la discipline diverse (pedagogie, rusă, franceză, pedagogie, greacă veche, geografie, limba și literatură română, etc.). (Pr. Ioan Puiu, Departamentul Misiune pentru Tineret)

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri