Studenții ieșeni au lansat joi „Caravana ASCOR”

Arhiepiscopia Iașilor Martie 24, 2023   Autor: Andreea Ciobotariu

Caravana ASCOR este un proiect catehetic-educațional, dedicat tinerilor cu vârste între 12-20 de ani, din localitățile din zona Moldovei. Anul acesta, aflându-se la ediția a treia, tema proiectului va fi, de fapt, o întrebare la care va trebui să răspundă fiecare participant: „Pot fi liber în afara Libertății?”.

Părintele Patriarh Daniel spunea că în Biserică voluntariatul își atinge adevarata sa valoare, valoarea veșniciei, prin fapta bună pe care o săvârșim în mod dezinteresat. Astfel de proiecte desfășurate în tinda Bisericii, precum Caravana ASCOR, ne ajută să înțelegem miza profundă a binelui pe care suntem chemați să-l facem pentru tinerele generații. Studenții de la toate facultățile din Iași, membrii ai ASCOR Iași vor avea multe opriri prin satele Moldovei, care nădăjduim să fie cu folos, a declarat Iulian Tomeac, președinte ASCOR Iași.

Invitatul special al evenimentului a fost Pr. Roger Coresciuc, lector universitar în cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iaşi, catedra Catehetică şi Omiletică, care a susținut o conferință cu titlul „Pot fi liber în afara Libertății?”.

Startul unui eveniment nu este doar un simplu moment dintr-un șir de evenimente planificate, ci este un moment de sărbătoare pentru întreaga comunitate. De aceea, am început cu rugăciunea și cu o conferință tematică pentru a intra în Duhul a ceea ce dorim să facem: să oferim tinerilor valori de calitate, gândurile cuvinte care să le ajute pe parcursul vieții lor. Astăzi dăm startul unei munci care va dura câteva lumi, prin jertfa și dăruire, toate acestea doar pentru unui singur scop: de a fi aproape tinerilor din zona Moldovei. Ne bucurăm că am început a treia ediție și sperăm să fie una rodnică la fel că celelalte două precedente, a declarat Grigorie Pîjîn, coordonator al Proiectului Caravana ASCOR.

Anul acesta, ASCOR Iași își propune să formeze 100 de voluntari prin 6 întâlniri formatoare, astfel ca în periaoda 30 iunie-10 septembrie, să ajungă la 75 de localități din Arhiepiscopia Iașilor și Episcopia Hușilor. Ediția de anul acesta se va alătura și ASCOR Bacău și ASCOR Suceava, ei organizând taberele în județele din care provin.

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri