Spectacol pus în scenă de membrii ATOR la Humosu

Arhiepiscopia Iașilor Aprilie 13, 2018

„După o noapte nedormită, în care cu toţii am luat lumina sfântă şi am dus-o cu multă grijă în casele noastre, ne-am gândit să dăruim şi noi lumină; nu orice fel de lumină, ci o lumină a bucuriei şi a nădejdii că Hristos a înviat!“, ne-a declarat părintele paroh Ionuţ Ailincăi de la Parohia Humosu.

În jurul orei 15:00, tinerii îmbrăcaţi în haine de sărbătoare au început programul pregătit cu câteva săptămâni înainte. Aceştia au prezentat o scenetă prin care au scos în evidenţă importanţa sărbătorii Învierii Domnului.

„Când i-am văzut pe toţi cu căndeluţe aprinse în mână, am simţit dintr-o dată cum mi se luminează faţa şi sufletul mi se umple de bucurie“, a spus doamna Maria din satul Humosu.

Din programul spectacolului nu au lipsit cântecele populare, poeziile, scenetele care au stârnit hohote de râs şi câteva dansuri populare. Aplauzele şi încurajările au fost pe măsura aşteptărilor.

„Pe mulţi îi ştiu de la şcoală, dar nu i-am mai văzut niciodată aşa. Cred că în fiecare sat ar trebui să existe câte o asociaţie care să facă ceea ce fac tinerii noştri, împreună cu părintele Ionuţ Ailincăi care îi coordonează cu multă atenţie şi răbdare. Nu trebuie să se piardă astfel de talente“, a spus Elena.

„Mi-a plăcut să fac echipă cu ATOR Junior. Sunt foarte talentaţi şi plini de energie“, a spus Andreea, membră ATOR Humosu.

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri