Slujire arhierească în Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae”, Pipirig II

Arhiepiscopia Iașilor Ianuarie 15, 2024   Autor: Mihail Vrăjitoru

Credincioșii din localitatea Pipirig, județul Neamț au participat ieri la sfintele slujbe oficiate la biserica Sfântul Ierarh Nicolae”. După întâmpinarea ierarhului de către clerici și credincioși, Părintele Mitropolit a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de slujitori.

Spre finalul slujbei arhierești, drept recunoștință pentru activitatea deosebită desfășurată în parohie, părintele Mihai Bistricianu a primit din partea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei distincția „Crucea Moldavă”.

După Sfânta Liturghie, Mitropolitul Moldovei a binecuvântat Ansamblul Parohial și monumentul istoric „Brânzăria lui David Creangă”, aflat în vecinatatea ansamblului parohial şi restaurat recent. Despre Brânzăria lui David Creangă, bunicul marelui scriitor humuleştean, se poate vorbi ca despre un veritabil muzeu al unei îndeletniciri de tradiţie. Veche de aproape 200 de ani, amenajarea din bârne în care era prelucrat laptele pe vremea copilăriei lui Ion Creangă se mai păstrează şi astăzi, monumentul fiind recent restaurat şi redat publicului vizitator.

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri