Slujba Privegherii de Hramul Sfintei Parascheva la Catedrala Mitropolitană

Arhiepiscopia Iașilor Octombrie 14, 2019   Autor: Flavius Popa

Sute de credincioși au adus prinos de mulțumire și au primit binecuvântarea Sfintei Parascheva, participând la slujba de noapte oficiată la Catedrala Mitropolitană din Iași.

Lăcașul a devenit neîncăpător pentru pelerinii adunați în zona Ansamblului Mitropolitan să participe la sfintele slujbe arhierești. Credincioșii ieșeni dar și închinătorii din toate colțurile țării au participat la sfintele slujbe de la Mitropolie. Peste 90.000 de credincioși s-au închinat la sfintele moaște așezate pe baldachinul din zona Catedralei.

Vecernia și Utrenia a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, iar Sfânta Liturghie arhierească a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor. Răpunsurile liturgice au fost oferite de Corul „Basileus” al Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare” Iași și de Corul Mitropolitan „Chivotul”.

În această dimineață, 14 octombrie, Sfânta Liturghie va fi oficiată pe un podium special amenajat în curtea Ansamblului Mitropolitan, cu ieșirea pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Pelerinii sunt așteptați în zona pietonalului să participe la slujba de hram, care va începe la ora 9.30.

Vă invităm de vizionați și (Foto) Slujba de priveghere a Sfintei Cuvioase Parascheva la Catedrala din Iaşi – 2019 

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri