Sfânta Parascheva, înconjurată de dragostea pelerinilor

Arhiepiscopia Iașilor Octombrie 12, 2021   Autor: Constantin Ciofu

Cu feţele luminoase şi pline de bucurie, pelerinii şi-au arătat dragostea faţă de Cuvioasa care le-a alinat durerile şi a mijlocit înaintea tronului Preasfintei Treimi. În acelaşi timp, rugăciunile celor cinstesc odorul de mare preţ al Ordodoxiei în aceste zile sunt în primul rând pentru sănătate.

Andreea din Iaşi: „Este a doua oară când vin la Sfânta Parascheva despre care mi-a povestit foarte multe lucruri mama mea. Am adus şi copilaşii ca să se închine la sfintele moaşte pentru că este important să fie ocrotiţi de sfinţi. Sunt originară din Braşov, dar întrucât soţul meu s-a transferat cu serviciul, ne-am stabilit în Iaşi. Este o bucurie pentru că o avem pe Sfânta Parascheva ocrotitoare şi mijlocitoare, mai ales în aceste vremuri”.

Teodora din Braşov: „Mulţi ani la rând am venit la Sfânta Parascheva în pelerinaj, când am ajuns şi la alte mănăstiri din Moldova. Cuvioasa îmi este de mare folos pentru că sunt văduvă şi deseori când mă rog îmi alină singurătatea. Îmi doresc ca Sfânta Parascheva să dăruiască prin mijlocirea sa sănătate copiilor, nepoţilor şi tuturor oamenilor”.

Constantin Hripca, 9 ani, din Iaşi: „Am venit cu mama şi cu tata să mă închin la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva. Simt o mare bucurie în suflet când vin la Sfânta. M-am rugat pentru ca bunicii şi părinţii mei să fie sănătoşi”.

Nelu Petroşanu din Ploieşti: „M-am rugat pentru sănătatea celor bolnavi. Atmosfera din incinta catedralei este mult diferită comparativ cu ceilalţi ani. Observ că se încearcă îndepărtarea oamenilor de credinţă, sub pretextul pandemiei. Nădăjduim în mijlocirea Sfintei Parascheva şi avem credinţă că va fi mai bine”.

Eugenia din Iaşi: „De fiecare dată când m-am închinat la Sfânta Parascheva, m-a ajutat. Astăzi am ajuns la sfintele ei moaşte pentru că ea m-a îndemnat să vin”.

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri