Sfânta Parascheva, dătătoare de nădejde şi de întărire în credinţă

Arhiepiscopia Iașilor Octombrie 13, 2021   Autor: Constantin Ciofu

Aceasta deoarece, în preajma hramului Catedralei Mitropolitane din Iaşi, oamenii vin să se închine la moaştele celei „mult folositoare”. Copii, tineri şi bătrâni au ajuns în capitala Moldovei pentru a cinsti odorul de mare preţ, aşezat în baldachinul din incinta monumentalei catedrale ieşene.

Cristina din Iaşi: „Am venit la Sfânta Parascheva cu gândul de a mă umple de iubirea pe care o radiază. Ea este mult folositoare, protectoare a Iaşului şi a noastră a tuturor. Cuvioasa este un exemplu de duhovnicie pentru cei care vor să înţeleagă drumul spre mântuire către Hristos. Este important să simţim dragostea Sfintei pentru a ne umple şi noi de dragoste. De asemenea, este important să învăţăm rugăciunea şi să o putem transmite mai departe. Ar fi bine să ne lăsăm complet în voia lui Dumnezeu, pentru că acesta este din punctul meu de vedere drumul pe care e bine să-l urmăm. Atmosfera din acest an mi se pare liniştită, puţin amestecată cu incertitudine. Cred că este imposibil să nu vii aici fără frici şi să nu pleci fără nădejde”.

Lucian din Călăraşi: „Am cerut sănătate şi înţelegere în familie de la Cuvioasa Parascheva, pe care o consider o mare Sfântă a Ortodoxiei. De mare folos ne-a fost în ultimii ani faptul că am venit la sfintele ei moaşte pentru a ne închina şi pentru a-i cere ajutorul”.

Teodor Păduraru din Târgu Neamţ, elev: „Am venit la Sfânta cu gândul de a deveni mai credincios şi pentru a-i cere să mă ajute în tot ceea ce fac. Împreună cu părinţii mei am venit la Cuvioasa de când eram foarte mic. Le voi povesti colegilor mei de clasă cât de bine este în preajma Sfintei Parascheva. Este un sentiment foarte plăcut când te apropii de sfintele moaşte. Le voi recomanda tuturor să vină cu mult drag. Întrucât anul trecut nu am reuşit să vin în pelerinaj la Iaşi, astăzi am ajuns cu un mare entuziasm pentru că mi-a fost dor de Sfânta Parascheva”.

Gina Stănescu din Iveşti, judeţul Galaţi: „I-am cerut Sfintei Parascheva să ne dea putere, bucurie, spor şi sănătate. Am avut o mare bucurie pentru că am ajuns să mă închin la sfintele moaşte pentru prima dată. În anii trecuţi a venit doar soţul meu, dar acum am ajuns cu întreaga familie”.

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri