Seară duhovnicească în parohia Adormirea Maicii Domnului, Schitu Duca

Arhiepiscopia Iașilor Martie 20, 2023

Seara duhovnicească s-a desfășurat în biserica parohială și a avut mai multe etape. La început, am prezentat o pildă creștină despre importanța și necesitatea săvârșirii faptelor bune și a virtuților în viața creștinului. S-a evidențiat importanța faptelor bune ca dovadă a iubirii noastre față de Dumnezeu și față de aproapele nostru.

În următoarea etapă a întâlnirii duhovnicești, Părintele Dumitru Carp a adresat un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre necesitatea, valoarea și practicarea postului ca dorință și condiție a apropierii omului de Dumnezeu pentru a spori duhovnicește. S-a evidențiat faptul că postul este însoțit întotdeauna de iertarea aproapelui, de rugăciune și de lucrarea faptelor bune pe calea noastră spre Dumnezeu.

La final, părintele a răspuns întrebărilor credincioșilor și a rostit câteva rugăciuni pentru sănătate și binecuvântare, spre lucrul cel bun și de mântuire.

Preotul paroh i-a mulțumit părintelui Dumitru Carp pentru timpul, efortul și învățăturile de mare valoare pentru suflet. De asemenea, a mulțumit tuturor celor prezenți la această seară duhovnicească, rugându-L pe milostivul Dumnezeu să rodească aceste sfaturi în inimile tuturor spre slava Tatălui ceresc și spre mântuirea noastră.

(Pr. Dan Pădure)

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri