„Seara cărţilor deschise“, la Librăria Doxologia

Arhiepiscopia Iașilor Martie 8, 2017

Vă pot relata puţin din povestea oaspetelui nostru care a fost aproape de Jules Vernes în copilărie, dar şi de basmele româneşti, s-a delectat cu romanele poliţiste ale vremii în perioada anilor de liceu - asemenea primului invitat -, după care, în ultimii ani petrecuţi la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamţ, pe care invitatul nostru l-a urmat, a creat o lume de care nu s-a mai despărţit până astăzi. O lume a cărţilor valoroase, în care ideile au creat profilul unui profesor. Ne-au fost prezentate cărţi dintre cele mai diverse, fiecare cu învăţămintele lor: „Vămile văzduhului“, „Zbor în bătaia săgeţii“, „Arta tăcerii“, „Scrisoare către un prieten“ de Soren Kierkegaard, „Jurnalul de la Păltiniş“ şi... marea dragoste, Scrisoarea de iubire a lui Dumnezeu către oameni - Sfânta Scriptură.

Atmosfera a fost liniştită, dar inspiratoare şi entuziastă totodată. Seara s-a sfârşit cu întrebări ale curioşilor, ale tinerilor care doresc să cucerească şi ei universul cărţilor, dar şi să-i molipsească pe prieteni de bucuria lecturii: „Cum să facem să ajungă în mâinile unui prieten o carte pe care o găsim potrivită pentru el?“, „Lectura articolelor înlocuieşte întrucâtva cartea?“

Oare cine va fi librarul lunii martie? Am un sentiment foarte bun! Voi ce spuneţi? Vă doresc o lună cu lecturi bogate şi bune doriri! Nu vă spun drum cu prioritate, ci lecturi cu prioritate. (Andreea Blaga - ASCOR Iaşi)

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri