PS Nichifor a participat ieri la Conferința semestrială a Protopopiatului Hârlău

Arhiepiscopia Iașilor Ianuarie 16, 2024

Ziua a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii de către PS Nichifor, alături de un sobor de preoți și diaconi, din sobor făcând parte pr. Victor Pîslariu, protopop de Hârlău și pr. Mihai Zvoraște, inspector eparhial în cadrul Sectorului de misiune, statistică și prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor.

A urmat, mai apoi, în sala de conferințe a Centrului cultural-misionar, „Sfântul Haralambie” al Parohiei Belcești întâlnirea propriu-zisă, în cadrul căreia pr. Gheorghe Tincu de la Parohia Fetești a susținut tema „Biserica – locaș al vindecării omului”. În cadrul temei părintele a evidențiat rolul Bisericii ca mediu terapeutic, atât pentru bolile trupești cât și sufletești, aspect fundamental ce demonstrează încă o dată dimensiunea universală a misiunii creștine. La finalul temei, el a relatat celor prezenți o mărturie personală, subliniind faptul că prin suferință și prin răbdarea încercărilor cu nădejde, Dumnezeu a adus în sânul familiei vindecarea mult dorită și belșug de har.

După susținerea temei, au avut loc discuții pe marginea ei, dar și un dialog pe diferite subiecte administrative.

La final, părintele protopop Victor Pîslariu a mulțumit Preasfințitului Părinte Nichifor Botoșăneanul pentru prezența la conferință și pentru povețele părintești oferite.

Evenimentul a fost găzduit de părintele paroh Mihai Zaharia, care anul acesta va ieși la pensie, după ce timp de 42 de ani a păstorit Parohia Belcești, având frumoase și bogate realizări atât pe plan duhovnicesc cât și administrativ.

(Pr. Bogdan Balmuș, Parohia Ceplenița)

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri