PS Antonie a slujit la Parohia Mogoșești

Arhiepiscopia Iașilor Decembrie 10, 2019

Părintele Episcop s-a aflat și în acest an alături de  enoriașii din Mogoşeşti, la invitaţia părintelui paroh Dumitru-Cristinel Puiu. PS Antonie a mai slujit la Parohia Mogoșești anul trecut în ziua hramului și pe 7 septembrie 2019. Creştinii din Mogoşeşti alături de părintele paroh i-au dăruit Episcopului de Bălți un rând de veşminte arhiereşti care au fost binecuvântate înainte de săvârșirea Sfintei Liturghii.

În cuvântul său, PS Antonie a reliefat chipul strălucitului ierarh, Sfântul Nicolae, şi a mulţumit părintelui paroh pentru invitaţie şi Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan pentru binecuvântarea de a sluji şi de a se bucura, în zi de hram, alături de comunitatea din Mogoşeşti. După Sfânta Liturghie, PS Antonie a oficiat un Te-Deum de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Bunul Dumnezeu asupra familiei părintelui paroh şi asupra comunei Mogoşeşti.

Părintele Dumitru-Cristinel Puiu i-a mulţumit Părintelui Episcop pentru binecuvântare arhierească, invitându-l pe ierarhul basarabean să mai vină în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte şi cu alte ocazii.

Totodată, Preasfințitul Antonie a dăruit părintelui Dumitru-Cristinel Puiu două cărţi, una dintre ele fiind Primul jurnal misionar al Cuviosului Anatolie Tihai apărut, în ediţie bilingvă română-niponă, la Editura Episcopiei de Bălţi în anul 2018. De asemenea, ierarhul a asistat la un program artistic prezentat de copiii de la şcoala din comună, după care i-a binecuvântat.

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri