Proiect misionar-pastoral „Pe-o gură de Rai”, în Parohiile Chișcăreni și Satu-Nou

Arhiepiscopia Iașilor Martie 14, 2017

Prima etapă a proiectului „Pe-o gură de rai“ a fost dedicată oferirii de icoane şi flori în ziua de 8 martie doamnelor ce s-au distins prin vrednicie în viaţa parohiei, cât şi în viaţa de familie. Ţinând cont că anul 2017 a fost declarat de Patriarhia Română ca Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti, Parohia Chişcăreni va oferi fiecărei familii până la finele anului, cu diverse ocazii, icoane sfinţite spre ajutor şi mângâiere sufletească.

A doua etapă s-a derulat odată cu începutul Postului Mare, atunci când preotul Vasile Viorel a mers pe la casele bătrânilor neajutoraţi, i-a spovedit şi i-a împărtăşit cu Trupul şi Sângele Domnului, le-a ascultat doleanţele şi a oferit acestora cele trebuincioase pentru traiul zilnic.

A treia etapă a avut în vedere activitatea administrativ-gospodărească, căci prin mila lui Dumnezeu, la biserica Parohiei Satu-Nou s-au finalizat finisajele interioare, locaşul de cult fiind pregătit pentru pictură. Totodată, în preajma bisericii au fost plantaţi 300 de pomi (meri, peri, nectarini, piersici, cireşi, pruni), cât şi o suprafaţă cu 300 salcâmi şi cireşi amărui, aceştia din urmă cu menirea de a furniza în viitor lemn de construcţie şi foc pentru parohie.

Proiectul misionar „Pe-o gură de rai“ va continua cu ajutorarea şi sprijinirea familiilor nevoiaşe din sat, cât şi printr-o acţiune de ecologizare.

„Mulţumim Bunului Dumnezeu pentru gândul bun şi binecuvântare; suntem conştienţi că prin faptele noastre marcăm viitorul deoarece viaţa este ca un ecou: dacă nu ne place răspunsul, trebuie să schimbăm mesajul trimis. Adevărata libertate a omului este cea prin care se exprimă Dumnezeu“, a declarat pr. Vasile Viorel Florea.

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri