Programul liturgic al sărbătorii Botezului Domnului la Catedrala Mitropolitană din Iași

Arhiepiscopia Iașilor Ianuarie 5, 2022

Sfânta Liturghie din ziua prăznuirii Botezului Domnului (Boboteaza) va fi oficiată joi, 6 ianuarie 2022 în patru locații diferite din incinta Ansamblului Mitropolitan, la altare diferite, astfel:

  1. În Catedrala Mitropolitană între orele 9.00-11.00,
  2. În sala „Sinaxar” din Muzeul Mitropolitan, între orele 9.00-11.00,
  3. În sala „Eclesia” din Muzeul Mitropolitan, între orele 6.00-8.00,
  4. În Catedrala „Sfântul Gheorghe” – vechea Catedrală Mitropolitană, între orele 8.00-10.00.

Slujba de sfințire a apei – Aghiasma Mare, se va oficia după Sfânta Liturghie, pe esplanada din fața intrării în locașul de cult, în jurul orei 11.00, de către Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Vor fi două fluxuri de credincioşi, cu acces atât dinspre Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, cât şi dinspre Strada G. M. Cantacuzino. Va exista și un rând separat al credincioşilor care doresc să se închine la Sfânta Cuvioasă Parascheva, rând care, ca de obicei, va presupune intrarea în Catedrală, închinarea şi ieşirea pe alt culoar (fără staţionare în interior, acolo unde numărul credincioşilor este limitat conform rigorilor actuale). Credincioşii care ies din Catedrală de la închinat vor avea și posibilitatea să se aşeze apoi la rând spre a primi Aghiasma Mare sau vor putea staţiona, în număr limitat, în incinta Ansamblului Mitropolitan pentru a asista la slujba de sfințire care se va săvârși pe esplanada din fața Catedralei după Sfânta Liturghie. Aghiasma Mare va fi oferită apoi credincioșilor de către voluntari.

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri