Profesoara și preoteasa Dana Louise Barnea a fost înmormântată

Arhiepiscopia Iașilor Ianuarie 16, 2024   Autor: Mihail Vrăjitoru

Profesoara Dana Louise Barnea, soția pr. conf. dr. Alexandrel Barnea de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, a fost condusă marți, 16 ianuarie, pe ultimul drum pământesc.

Slujba de prohodire a fost oficiată în curtea cimitirului „Sfânta Treime” din Iași de către Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Au participat preoți, cadre didactice și universitare de la cele două instituții de învățământ, dar și numeroși elevi care au adus un ultim omagiu celei ce le-a fost profesoară de istorie și filosofie.

În cuvântul adresat cu acest prilej, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a conturat personalitatea Danei Louise Barnea:

Ce am observat: o persoană caracterizată printr-un stil direct de a aborda lucrurile, direct, spontan, fără ascunzișuri, fără viclenie, fără dedesubturi. Aceasta, pe de o parte. Pe de altă parte, un fel de entuziasm, un fel de spontaneitate, de curaj în a aborda lucrurile și a le trata cu onestitate, cu sinceritate, până la ultimele consecințe ale acestei atitudini. De aceea, după o viață bogată de familie, după o viață intensă de cadru didactic, după atâția ani de slujire alături de părintele, în calitatea ei de preoteasă, acum a plecat la Cer. Ne-am rugat pentru odihna sufletului său, ne rugăm pentru iertarea păcatelor ei și Îl rugăm pe Dumnezeu să o aibă în grija Lui.

Domnul și Mântuitorul nostru lisus Hristos, prin nespusa Sa milă și bunătate, să o așeze în rândul drepților, unde să se bucure veșnic!

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri