Preoți din Basarabia, în vizită de lucru la Protoieria Târgu Neamț

Arhiepiscopia Iașilor Noiembrie 24, 2022

Din delegație au făcut parte preoți din protopopiatele Căușeni și Ștefan Vodă coordonați de părinții protopopi pr. Andrei Popovici și pr. Dumitrenco Vadim. Evenimentele au debutat la sediul protopopiatului de la poalele Cetății Neamț, în sala de festivități, unde pr. Nicolae Axentioi, protoiereu de Târgu Neamț a ținut un discurs de bun venit, a prezentat lista cu parohiile înfrățite și le-a oferit daruri invitaților. Delegațiile celor două eparhii au vizitat muzeele din urbea nemțeană, bisericile unor comunități și au participat la unele slujbe din parohiile înfrățite, având întâlniri de lucru cu consiliile parohiale și credincioșii, pentru o mai bună cunoaștere conform obiectivelor acordului.

Protocolul de înfrățire are ca scop dezvoltarea unor proiecte specifice cu caracter misionar și pastoral prin care se vor iniția acțiuni concrete de cunoaștere și cooperare și derularea  unor proiecte misionare și pastorale menite să promoveze valorile Ortodoxiei românești și universale și să slujească nevoilor din parohii mai ales în  pastorația credincioșilor, în recuperarea creștinilor ortodocși indiferenți sau refractari și în respingerea atacurilor eterodoxe.

În Protopopiatul Târgu Neamț mai multe parohii sunt înfrățite cu parohiile din Episcopia Basarabiei de Sud. Fiecare participant la întâlnire și-a adus aportul pentru bunul mers al procesului de comuniune eclesială, misionară și culturală. (Pr. Cristian Moaleș)

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri