Patriarhul Justinian, omagiat la Târgu Neamţ

Arhiepiscopia Iașilor Martie 21, 2017

În deschidere, după rostirea rugăciunii, s-au prezentat punctele de pe ordinea de zi de către părintele protoiereu Nicolae Axentioi.

În contextul Anului comemorativ dedicat Patriarhului Justinian Marina şi apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului de către Sfântul Sinod, părintele Vasile Cristian Marian de la Parohia Petricani a susţinut referatul cu tema „Justinian Marina, cel de-al treilea patriarh al BOR“. Părintele a scos în evidenţă bibliografia Patriarhului Justinian, dar şi contextul în care a păstorit. După terminarea discursului, părintele protoiereu a adăugat câteva precizări din cartea dr. George Stan, amintind şi de Decretul 410 din 1959, dar şi de ajutorul oferit celor aflaţi în nevoi. „Prin dragostea faţă de semeni, Patriarhul Justinian ar putea fi trecut într-o zi, cu voia şi mila Domnului, în rândul sfinţilor“, a mai precizat părintele protoiereu.

După prezentarea referatului, s-au expus, pe fiecare departament, problemele şi sarcinile de lucru pentru următoarea etapă. Dintre ele amintim: lista cu preoţii care vor susţine catehezele demonstrative, programul desfăşurării proiectului naţional „Marşul pentru viaţă“, dar şi problema din perspectiva PSI, prezentată de un reprezentant al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ al judeţului Neamţ.

La final, delegaţia venită de la Centrul eparhial a oferit preoţilor date referitoare la programul Ascont 4.0. Şedinţa s-a încheiat cu rostirea rugăciunii şi cu îndemnul Patriarhului Justinian: „Acolo unde este îndoială, eu să samăn credinţă! Acolo unde este întristare, eu să samăn nădejde! Acolo unde este ceartă, eu să samăn pace! Acolo unde este ură, eu să samăn iubire! Acolo unde este întuneric, eu să samăn lumină!“. (Pr. Andron Constantin Cristian)

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri