Părintele Constantin Necula, la Iași: „Biserica este parte integrantă a efortului bucuriei în știință și în cunoaștere”

Arhiepiscopia Iașilor Februarie 28, 2021   Autor: Flavius Popa

În Duminica a 34-a după Rusalii (a Întoarcerii Fiului risipitor), ieșenii și studenții din Campusul „Tudor Vladimirescu” au luat parte la Sfânta Liturghie săvârșită de părintele conf. Constantin Necula, autor de volume de predici, de studii și prodecanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” din Sibiu. Alături de părintele profesor a mai slujit părintele Florin Chirilă, parohul Bisericii „Sfântul Iulian din Tars”.

„Am fost împreună martori la un praznic al bucuriei, în campusul universitar de la Iași. Părintele Florin, împreună cu excelenta organizare parohială pe care o are aici, dă dovadă că academismul nu dăunează grav cucerniciei. Îi mulțumesc foarte mult părintelui paroh și domnului primar care ne-a însoțit în această zi. În dorința de a transmite un mesaj către toți studenții țării și către profesorii universitari, colegii noștri: Biserica este parte integrantă a efortului bucuriei în știință și în cunoaștere. Sper din toată inima că oamenii s-au bucurat, eu personal m-am bucurat foarte mult și sper că harul Sfântului Iulian, cel care protejează această sfântă biserică, ne va însoți pe tot parcursul acestui post care, deja, aproape că se vede sosind și îmbrățișându-ne pentru a ne aduce spre Înviere”, ne-a mărturisit părintele profesor Constantin Necula.

Din partea ieșenilor, în semn de mulțumire, primarul Mihai Chirica le-a oferit celor doi clerici o diplomă de recunoștință și un buchet de flori.

„Am avut deosebita bucurie, onoare și plăcere, să slujească la biserica noastră părintele profesor Constantin Necula, prodecanul Facultății de Teologie «Sf. Andrei Șaguna» din Sibiu. A fost o mare bucurie pentru noi, preoții, dar și pentru credincioșii prezenți la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. Ne-am bucurat de frumosul și înălțătorul cuvânt de învățătură al părintelui profesor, îi mulțumim din tot sufletul și îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să îi dăruiască sănătate, ani mulți, frumoși și binecuvântați”, ne-a relatat părintele Florin Chirilă, parohul Bisericii „Sfântul Iulian din Tars” din Iași.

La final, părintele Constantin Necula a prezentat ultimele două volume apărute la Editura Agnos din Sibiu: „Scrisoarea noastră sunteți voi” și „Risipitorii”. Totodată, cei prezenți au primit autografe din partea părintelui profesor.

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri