Omagiu adus poetului Grigore Vieru, la Seminarul Teologic Dorohoi

Arhiepiscopia Iașilor Februarie 19, 2019

Grigore Vieru s-a născut pe 14 februarie 1935 în satul Pererîta, raionul Briceni. A semnat peste 60 de cărţi de versuri pentru copii şi maturi. Creaţiile sale au fost editate în 15 ţări. În 1990 a fost ales membru de onoare, iar în 1993 - membru corespondent al Academiei Române. S-a stins din viaţă la 18 ianuarie 2009 în urma unui accident rutier.

Elevii de la Seminarul Teologic Liceal „Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi au adus un omagiu poetului, în cadrul activității „Grigore Vieru-omul și poetul”, desfășurată în Sala de festivități a școlii. Scopul proiectului a fost descoperirea și redescoperirea lecturii, cunoașterea valorilor culturale, precum și cultivarea gustului estetic. Invitatul activității a fost maestrul Aurelian Antal, artist plastic și poet dorohoian, care a prezentat elevilor și profesorilor prezenți monologul „Ava Grigorie”, realizat în timpul lucrului la bustul poetului Grigore Vieru.

Elevii au prezentat poezii din opera regretatului poet, precum și câteva piese muzicale pe versuri de Grigore Vieru. (Pr. Crețu Vasile Ionuț, consilier educativ)

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri