Noutăţile de anul acesta ale Taberei „Floare de colţ” de la Durău

Arhiepiscopia Iașilor Iulie 11, 2018

La începutul lunii iulie se va deschide Parcul de aventură „Floare de colţ”, situat nu departe de centrul staţiunii Durău, din judeţul Neamţ, în pădurea dintre Salvamont şi pârtia de schi. Această activitate se va adresa deopotrivă participanţilor Taberei „Floare de colţ”, cât şi turiştilor aflaţi în zonă.

Parcul va avea 60 de elemente, situate pe platforme între copaci, la diferite înălţimi, grupate în 6 trasee de dificultăţi diferite: două mov, două galbene, unul albastru şi unul verde. Pe lângă aceste trasee, şi cele două tiroliene mari, cei doritori de a-şi exersa abilităţile de cooperare, vor putea încerca cele 8 elemente de construirea echipei (teambuilding): Zidul, Săritura de pe platforme la înălţime, Platformele mobile, Inelul de foc, Mersul la joasă înălţime, Mersul pisicii, Scara lui Iacob şi Veveriţa zburătoare.

Standardele de amenajare ale parcului sunt cele mai înalte, iar hamurile şi întregul echipament de autoasigurare pentru fiecare persoană sunt de cea mai bună calitate, pentru a oferi celor doritori o experienţă care oferă mai multe beneficii, cum ar fi:

  • sentimentul de reuşită, ca rezultat al propriilor eforturi fizice şi de concentrare;
  • dezvoltarea deprinderilor de comunicare şi luare de decizii;
  • autocunoaştere, creşterea încrederii în sine şi extinderea limitelor proprii;
  • dezvoltarea abilităţilor de lider;
  • întărirea încrederii reciproce între membrii unui grup;
  • formarea şi întărirea spiritului de echipă.

Pentru aceste amenajări s-a lucrat intens, cu responsabilitate şi dăruire, aducânt deja uimire şi nerăbdare pe feţele celor care au trecut prin zonă.

O altă noutate a taberei din acest an este şi deschiderea magazinului de suveniruri „Floare de colţ” unde copiii pot găsi jucării şi haine personalizate cu însemnele taberei, pentru a prelungi tabăra şi după terminarea acestui sezon. (Pr. Mihai Barna, Directorul Taberei „Floare de colţ” - Durău)

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri