De pocăință, pentru că propriile păcate contribuie și ele la înmulțirea răutății și a fărădelegii în lume.
De rugăciune, pentru că fiecare om, mai ales cel robit de păcat, are nevoie de ajutorul celor care caută adevărata libertate, cea în Dumnezeu.
De mărturisire, pentru că e prilej de a rosti public adevăruri de neschimbat, de a condamna ideologii ce se vor a fi impuse prin presiuni și mediatizare excesivă, prin instigare la ură față de tot ceea ce este realitate naturală, biologică.
Dumnezeu a creat omul ca bărbat și femeie. Acesta este punctul de pornire pentru orice discuție privind căsătoria și rolul ei în societate. Nu există „alternative” la această realitate, ci doar opțiuni personale pentru care fiecare individ este responsabil și suportă consecințele.
Credincioșii sunt îndemnați ca duminică, 11 iunie, să participe la Sfânta Liturghie, apoi să continue rugăciunea, mai ales prin citirea Psaltirii. Iar de pe 12 iunie, când începe Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, să înmulțească și mai mult rugăciunea, să caute a primi dezlegare de păcate în Taina Spovedaniei și, cu binecuvântare de la duhovnic, să se apropie mai des de Sfânta Împărtășanie.
„Căci lupta noastră nu este împotriva trupului şi a sângelui, ci împotriva începătoriilor, împotriva stăpâniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii, care sunt în văzduh” (Efeseni 6, 12). Iar aceste duhuri numai cu puterea Duhului Sfânt și în numele lui Hristos, Dumnezeu-Omul, pot fi alungate.
Dumnezeu să ne aibă în pază pe toți!
Biroul de presă al Arhiepiscopiei Iașilor