Acțiunea a urmărit mai multe aspecte, printre care: însușirea cât mai temeinic, de către elevi, a modului de comportament în timpul și după producerea unui cutremur, păstrarea calmului în momentul efectuării procedurilor de evacuare, fixarea locului de adunare pentru toți elevii într-un loc cât mai sigur, după producerea seismului.
De asemenea, pentru a fi cât mai aproape de realitatea producerii unei astfel de situații neprevăzute, s-a simulat și evacuarea unei presupuse victime, rămase în interiorul clădirii.
Alături de pr. Marius Burghelea, directorul Departamentului S.S.M./P.S.I.-S.U.-G.D.P.R., al Arhiepiscopiei Iașilor, au fost prezenți pr. Constantin Simiraș, directorul unității de învățământ, precum și cei 3 pedagogi, care asigură permanența pe timp de noapte.
Deși cutremurele nu pot fi prevenite, considerăm că o pregătire cât mai eficientă a elevilor și cadrelor didactice, pot avea un rol esențial în ce privește salvarea de vieți omenești.
Adresăm mulțumiri Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza”, al județului Iași, pentru disponibilitatea de a ne sprijini în acest demers.