Potrivit comunicatului de presă trimis de aplicant, FSS și parohia ieșeană a oferit servicii sociale, pe durata a 24 de luni, în cadrul a două Centre de zi, pentru un număr de 80 de bătrâni, în cadrul unui Centru de îngrijire la domiciliu, pentru un număr de 20 de vârstnici, la o cantină socială, pentru un număr de 30 de bătrâni din Municipiul Iași și la o cantină sociala din comuna ieșeană Belcești, pentru un număr de 31 de vârstnici.
Un alt obiectivul specific al proiectului a constat în crearea contextului oferirii serviciilor sociale de calitate, prin facilitarea unor schimburi de experiență pe durata a 24 de luni, între 20 specialiști implicați în furnizarea de servicii sociale oferite grupurilor vulnerabile, formate din persoane vârstnice în vederea asigurării sustenabilității facilitarii transferului de know-how, pentru a facilita posibilitatea transferabilității proiectului.
În cadrul acestui proiect, aplicanții își propune să licențieze serviciile sociale pe care le desfășoară în comunitățile cu risc din județ.
Înființarea Fundației Solidaritate și Speranță a venit din dorința de a fi alături de persoanele nevoiașe, prin sprijinirea lor materială și spirituală, ajutându-i să își croiască o lume mai frumoasă și fără ostilitățile vieții. Este o organizație nonguvernamentală și nonprofit, înființată la Iași, pe 12 august 2002, sub binecuvântarea Preafericitului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la aceea vreme Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.