În această zi, după săvârșirea Sfintei Liturghii, părintele protopop Petru Fercal, alături de părintele paroh și de părintele Musteață Ștefănel-Radu de la Parohia Oneaga, au săvârșit Slujba de sfințire a troiței cu icoana Acoperământului Maicii Domnului. Ea a fost ridicată de familia Andronache Daniel și Mihaela, fii ai satului, spre slava lui Dumnezeu , spre cinstirea Maicii Domnului și spre bucuria enoriașilor acestei parohii. Părintele Protopop a ținut un cuvânt de învățătură, în care a subliniat rolul Maicii Domnului în ocrotirea familiei și a copiilor. La final, toți cei prezenți au primit câte un pachețel.
Amintim că Acoperământul Maicii Domnului este sărbătoarea rânduită de Biserică în amintirea arătării Maicii Domnului în Biserica din Vlaherne. Pe 1 octombrie 911, se făcea priveghere în această biserică, pentru salvarea cetății care era asediată. Spre dimineață, Maica Domnului s-a arătat înaintea poporului, stând în văzduh și rugându-se cu lacrimi. Sfântul Acoperamant era ținut în mâini deasupra capetelor credincioților. În jurul ei se aflau apostolii, sfinții și mucenicii. În rânduiala de rugăciune personală mulți duhovnici recomandă, mai ales la momente de încercare, citirea Acatistului Acoperământului care multora le aduce mângâiere și încurajare, dar și dobândirea celor de folos. Cu toate că semnificația istorică a sărbătorii este mai puțin înțeleasă, în evlavia credincioșilor Acoperământul Maicii Domnului este perceput ca fiind purtarea de grijă și ocrotirea Preasfintei Fecioarei pentru toți cei care îi cer ajutorul.
Numărul foarte mare de cruci şi troiţe care umplu drumurile noastre vădesc cinstirea deosebită pe care a acordat-o mereu românul principalului semn creştin. Troiţa este o biserică în miniatură. În pofida multelor silnicii la care a fost supus de-a lungul istoriei acest popor, troiţa românească se ridică neînfrântă, ca un semn al credinţei nestrămutate, dar şi al rezistenţei strămoşilor noştri.