Slujba a fost săvârşită de către arhimandritul Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu, alături de un sobor de preoţi. Numeroşi credincioşi s-au rugat împreună la acest ceas de sărbătoare.
În cuvântul adresat cu acest prilej, arhimandritul Nicodim Gheorghiţă a apreciat lucrarea pastoral-misionară a preotului paroh Florin Buţincu, care s-a ostenit ca ansamblul parohial să aibă în prezent o biserică aproape finalizată, casă parohială şi un aşezământ social-filantropic. Părintele stareţ i-a îndemnat pe credincioşi să păstreze dreapta credinţă şi să participe la sfintele slujbe din frumoasa biserică parohială, ridicată cu multă jertfă. La rândul său, părintele paroh Florin Buţincu şi-a exprimat recunoştinţa faţă de arhimandritul Nicodim Gheorghiţă pentru sprijinul material şi pentru sfaturile duhovniceşti oferite în cei zece ani de slujire. Programul liturgic s-a încheiat cu sfinţirea Aşezământului social-filantropic „Intrarea Domnului în Ierusalim” al Parohiei Brustureţ.
Parohia Brustureţ a fost înfiinţată în luna noiembrie a anului 2011, odată cu numirea în funcţia de paroh a preotului Florin Buţincu. În acelaşi an, pe data de 19 noiembrie, în mijlocul comunităţii a avut loc vizita pastorală a Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ce a fost însoţit de către IPS Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale şi de Nord. În anul 2012 au fost iniţiate lucrările de reconstrucţie ale bisericii, ridicată între anii 2004-2008. Slujba Sfinţirii Sfântului Altar a fost oficiată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, în vremea slujirii ca Episcop-vicar al Eparhiei Iaşilor. În prezent se derulează lucrările de pictură, ce au debutat în anul 2017. Parohia Brustureţ este misionară, având 65 de familii ortodoxe şi 35 de familii de confesiune penticostală.