Fiind a doua ediție, copiii au participat în număr mai mare, știind cât de bine s-au simțit în anul precedent. Aceștia s-au bucurat că au reîntâlnit o parte dintre voluntari și totodată au observat că această ediție a adus multe noutăți (atelier financiar, atelier de lectură, orientare și supravețuire în natură, practică religioasă ș.a.), dar au regăsit și o parte dintre activitățile de anul trecut.
Ediția aceasta s-a desfășurat pe parcursul a trei zile. Prima zi debutând cu un cuvânt de bun venit și de deschidere a taberei susținut de Părintele Tănăselea Cosmin Ioan de la parohia gazdă, apoi a urmat o gustare, după care s-a dat startul activităților pe grupe. La finalul primei sesiuni de activități, copiii și tinerii voluntari au luat prânzul. După prânz, copiii au participat la a doua sesiune de ateliere, apoi s-au întrecut la „jocurile olimpice”, iar seara au vizionat filmul Inside-out, după care au participat la rugăciunea de seară.
A doua zi a debutat cu rugăciunea de dimineață, apoi cu o gustare, a treia sesiune de ateliere, prânzul, a patra sesiune de ateliere, iar spre seară au participat la „Ora cu părintele”, invitatul a fost Părintele Pintilie Gabriel de la Parohia „Sfântul Nicolae” Bistrița. Pe parcursul acestei ore, participanții au fost îndemnați să urmeze vieții Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, mai ales urmând dragostei pe care acesta o purta lui Dumnezeu și țării. Părintele i-a provocat pe tineri la dialog, răsplătind pe cei mai curajoși cu câte o cărticică. Discuțiile au atins și problematica necesității trăirii credinței ortodoxe într-un mod activ prin implicarea în viața parohiei, dar mai ales prin primirea mai deasă a Tainelor Spovedaniei și Împărtășaniei. După discuții, tinerii au fost invitați să se spovedească la unul dintre cei patru duhovnici prezenți. Ziua s-a încheiat printr-un frumos foc de tabără la care au participat copiii, voluntarii, părinții copiiilor, oamenii din sat, dar și autoritățile locale.
A treia zi a început prin participarea la Sfânta Liturghie săvârșită de un sobor de trei preoți (Părintele Amarinei Ciprian de la parohia Itrinești, Părintele Ciobotaru Aurelian de la parohia Ohaba, Făgăraș și Părintele Tănăselea Cosmin Ioan de la parohia Hârțești), la această slujbă, majoritatea participanților s-au împărtășit cu Trupul și Sângele lui Hristos. După gustarea de dimineață, s-a dat startul vânătorii de comori, iar după aceasta, participanții au primit câte o diplomă și cu toții ne-am luat rămas bun.
Ca și la ediția precedentă, au fost invitați și copii din oraș pentru a descoperi și ei pridvorul satului, iar punerea-împreună a celor două categorii a adus multe beneficii pentru ambele părți, la un moment dat nemaiputând cataloga pe unii ca fiind de la oraș sau pe alții ca fiind de la țară, ci pe toți ca frați, ca frați întru Hristos.
Principalul scop al acestei tabere a fost ca tinerii să se cunoască și să prindă curaj în a petrece timp în tinda bisericii. Biserica este cea care ne adună, este un liant între oameni și generații, iar tinerii nu ar trebui să o vadă ca pe un loc rezervat doar celor mai în vârstă, ci ca pe un loc de întâlnire între om și Dumnezeu.
Mulțumiri adresăm Departamentului de Misiune pentru Tineret al Arhiepiscopiei Iașilor, voluntarilor de la ATOR Iași, Primăriei Mărgineni reprezentată de domnul primar Rotaru Marcel, Școlii „Nicolae Buleu” din Mărgineni reprezentată de doamna director Surdu Dorina,Părintelui Amarinei Alecu de la parohia „Sf.Cuvioasă Parascheva” din Piatra Neamț, Părinților Ciocănel Gheorghe și Voicu Daniel de la Parohia Mărgineni I și respectiv Mărgineni II, tuturor donatorilor acestei tabere, părinților copiilor, echipei de organizare și nu în ultimul rând participanților.
Sperăm să ne întâlnim cu bine și la următoarea ediție.
Pr.Tănăselea Cosmin Ioan – Parohia „Sfinții Voievozi” Hârțești
Pr. Amarinei Ciprian – Parohia „Sfântul Apostol Anania” Itrinești