Aceste tipuri de întâlniri se realizează în întreaga țară, fiecare specializare desfășurând astfel de dezbatere, în funcție de planul de învățământ. Activitatea de la Iași s-a rezumat la implicarea celor prezenți în cadrul unor prezentări și propuneri cu privire la valorile educaționale pe care dascălul le oferă elevilor. Totodată s-a dorit discutarea planului educațional dar și concentrarea pe rezultatele garantate ale învățării.
Mai multe detalii cu privire la acest eveniment ne-a oferit prof. Denisa Mănoiu, inspector școlar de religie: „Avem invitația Ministerului Educației de a dezbate o viziune intitulată «Educația ne unește». Este un moment important pentru că vom prezenta o stare a învățământului românesc ce se dorește pentru următorii 30 de ani. După această activitate, va urma o dezbatere în care vrem să vedem care sunt limitele acestei viziuni, ce propuneri au colegii noștri și ce ne poate oferi pe viitor. Sperăm ca în urma acestei dezbateri să se producă în învățământul românesc o schimbare, benefică nouă, tuturor, care să actualizeze sistemul și să lase în zona performanței toți factorii implicați în acest construct social: părinți, familie și școală, iar pe noi să ne ajute să fim mai buni”.
La final, profesorii de religie au întocmit o listă de propuneri cu privire la viziunea proprie, au înscris temele discutate și rezultatele dezbaterilor, urmând ca acest document să fie trimis spre revizuire Ministerului Educației.