Vizita Înaltpreasfinţiei Sale a fost prilejuită de ridicarea unei noi case parohiale, pe vechea aşezare a unei case ce necesita lucrări ample de reparaţii. Astfel, în anul 2016 s-a hotărât începerea construirii casei parohiale, cu sprijinul Primăriei Leţcani, dar şi prin aportul deosebit al unor binefăcători: ingineri, medici şi slujitori ai sfintelor altare din Moldova, printre care şi preacuviosul părinte arhimandrit Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu din judeţul Iaşi.
Vizită arhierească în biserica-monument istoric de secol XVIII
Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Teofan a fost aşteptat la poarta bisericii de enoriaşii parohiei, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, care l-au întâmpinat pe ierarh cu flori în mână, manifestându-şi bucuria întâlnirii istorice cu Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, în contextul Anului Centenar al Marii Uniri. A urmat închinarea în locaşul de cult, precedată fiind de rostirea rugăciunii de dezlegare a tuturor păcatelor de către Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Teofan pentru întregul popor prezent. La final, în cadru solemn, au fost acordate distincţii de vrednicie tuturor donatorilor şi ostenitorilor care au contribuit la ridicarea casei parohiale, iar părintele paroh Andrei Mocanu a fost ridicat la rangul de iconom.
Casa parohială „este strădania muncii preotului şi a parohiei”
Credincioşii parohiei, împreună cu Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Teofan, au coborât apoi uliţa satului pentru slujba de Sfinţire a casei parohiale, urmată de agapa organizată pentru toţi cei prezenţi la eveniment. Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a evidenţiat cu acest prilej atât importanţa ridicării unei case parohiale într-o comunitate, cât şi bucuria şederii permanente a preotului în parohie: „Lucrarea de zidire a unei biserici sau a unei case parohiale este strădania preotului şi a parohiei, iar acestea trebuie să aibă mereu poartă deschisă pentru a primi pe enoriaşi, în orice moment al zilei”. (Preot Andrei Mocanu)