Proiectului a avut ca titlu „100 de mărturii despre credință și unire, prietenie și iubire”, astfel s-a avut în vedere atât cinstirea Anului omagial al unității de credință și de neam dar și faptul că tinerii simt nevoia de a se implica în activitățile religioase dacă există comuniunea cu prietenii de la biserică. Proiectul s-a desfășurat pe 4 componente: 1. Identitatea istorică și de neam; 2. Identitate creștină, duhovnicească, spirituală; 3. Latura filantropică; 4. Intercunoaștere, relaționare, comuniune în comunitate.
Spectacolul omagial în cinstea Centenarului Marii Uniri- 1918 – 2018, desfășurat în data de 18 martie 2018 la Școala Gimnazială „Al. I. Cuza” - Podu Iloaiei a reprezentat un eveniment amplu cu invitați din localitate și din afara ei, la care au participat Corul „Basileus” al Seminarului Teologic Ortodox „Vasile cel Mare” - Iași, Corul Lia Ciocârlia, Ansamblul folcloric Izvorașul, Trupa Stelelor și Trupa Florilor (dans modern) și numeroși soliști de muzică populară.
Cei prezenți au interpretat cântece și dansuri populare, imne patriotice și religioase, au recitat poezii despre România Mare și Unire, au prezentat dansuri moderne cu tematică tradițională (mărțisoare, ghiocei). De asemenea, au fost prezentate date istorice despre Marea Unire, informații despre proiectul „100 mărturii despre credință și unire, prietenie și iubire” cât și mărturii ale românilor din diaspora și de peste Prut.
Au fost implicate oficialități din partea primăriei orașului Podu Iloaiei și din Parlamentul României, preoți, elevi, interpreți și dansatori și alți peste 100 de invitați. Au fost oferite diplome celor care au evoluat pe scenă, coordonatorilor, membrilor echipei de proiect dar și daruri din partea sponsorilor. (prof. Orzetic Parmena)