Astfel, pe data de 23 decembrie 2017, în cadrul manifestărilor prilejuite de aniversarea a 162 de ani de existență a școlii de învățători și educatoare din Moldova, reprezentanții Consiliului elevilor din cadrul colegiului ieșean, s-au deplasat în Parohia Chilișoaia, comuna Dumești, județul Iași, unde au oferit 140 de pachete cu dulciuri și fructe, după ce au asistat la un concert de colinde pregătit de copii, coordonați de preotul paroh Bogdan Lucian Preutu.
„Împreună, normaliştii ţi-l aduc pe Moş Crăciun este un proiect inițiat de către Consiliul elevilor normalişti și se înscrie în tradiţia filantropică a instituţiei ieşene. Anul acesta am reușit să ne mobilizăm, pentru a face o bucurie micilor noștri prieteni, fondurile necesare fiind strânse din donațiile elevilor colegiului nostru, dar și prin organizarea unor activități care să susțină acest proiect: o licitație afectivă de felicitări și decorațiuni de Crăciun, realizate de colegii mei și un concert de colinde. Eforturilor noastre s-au alăturat parteneri generoși, cărora le mulțumim pentru implicare: Consiliul elevilor din cadrul Seminarului Teologic Ortodox „Vasile cel Mare", Iaşi, colectivul medical din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” Iași, dar și domnul Mihai Bîzdîgă, primarul comunei Golăiești, județul Iași. Am plecat de la Chilișoaia, cu bucuria unei activități finalizate cu succes, dar și cu sentimentul că am învățat prima regulă din Lecția Vieții: În jurul tău să poţi să-i fericeşti pe toţi (Arhimandrit Teofil Părăian)” a precizat Costina Teodora Avădănei, președintele Consiliului elevilor din cadrul Colegiului Pedagogic„Vasile Lupu” Iași.
Ana Maria Bîzdîgă, absolventă a aceleiași instituții de învățământ, promoția 2017, studentă, în prezent, la Facultatea de Medicină din cadrul UMF Iași, crede că, în cei opt ani petrecuți în această școală, a învățat lecția respectului față de semeni, a empatiei, a responsabilității și, an de an, s-a implicat în activități de voluntariat, cel de la Chilișoaia fiind un proiect educațional de suflet: „În fiecare an, decembrie a devenit sinonim pentru mine cu vizita, în prag de Crăciun, la Chilișoaia. Și acum îmi amintesc de prima noastră vizită făcută în această parohie unde am descoperit alt ritm al vieții, un adânc sens al existenței. Mă voi implica de fiecare dată, alături de colegii mei mai mici, având convingerea că darul din suflet de copil pentru copiii de-aici se va întoarce înmulțit în inimile noastre. Acesta este, cred, spiritul Sărbătorii Nașterii Domnului”. (prof. Elena Mănucă)