Sfânta Liturghie și Slujba Parastasului au fost oficiate de IPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. În cuvântul de învățătură, ierarhul a subliniat că a cunoscut personal una din virtuțile marelui duhovnic - iertarea vrăjmașilor: „Unul dintre mărturisitorii perioadei comuniste este Părintele Justin Pârvu, înmormântat la această mănăstire, cel pe care dumneavoastră îl cinstiți ca pe un adevărat mărturisitor al credinței creștine. Părintele Justin a mărturisit prin cuvânt și prin pilda vieții sale. După ce a ieșit din închisoare, l-am întâlnit la Secu; nu mi-a rostit nici un cuvânt de critică, de ură, față de cei care l-au chinuit. Am mers la Bistrița și acolo am stat împreună câteva luni și, de asemenea, nu am auzit de la el nici un cuvânt împotriva vrăjmașilor credinței. În cele din urmă, s-a retras aici, la Petru-Vodă, și a făcut ceea ce vedem, și a spus ceea ce ați auzit și v-a dat pildă de trăire creștină și trăire călugărească”.
De asemenea, actualul stareț de la Petru Vodă, părintele arhimandrit Hariton Negrea, a precizat că Părintele Justin Pârvu a fost „omul lui Dumnezeu”: „Părintele Justin, părintele nostru duhovnicesc, iubitor de Dumnezeu, iubitor de țară, iubitor de români. Se spune că Părintele Justin a mers cu poporul în urma lui; să știți că el a primit pe orice om care i-a bătut la ușă. Părintele a realizat comuniunea între oameni; ne-a privit pe noi toți ca făpturi ale lui Dumnezeu. Nu a avut alte idei, nici xenofobe, nici antisemite. Părintele Justin a fost omul lui Dumnezeu, în primul rând. El ne-a învățat iscusința duhovnicească și dragostea față de Dumnezeu, apoi față de oameni. Să nu se înțeleagă vreodată că Părintele Justin a fost nuanțat vreodată de ceva politic sau alte idei filosofice; el a fost doar un om al lui Dumnezeu și un om al poporului român”.
Părintele Justin Pârvu a fost unul dintre cei mai remarcabili pătimitori ai închisorilor din perioada comunistă, suferind aproximativ 17 ani de temniță. După 1990, a întemeiat așezămintul monahal din comuna Petru Vodă, județul Neamț, devenit loc de pelerinaj nenumărați credincioși din întreaga țară.