Preafericitul Părinte Patriarh a venit la Sihăstria Putnei însoțit de mai mulți ierarhi ai Bisericii noastre. Întreg soborul a fost primit, conform tradiției, cu pâine și sare, iar părintele stareț Nectarie Clinci a ieșit în întâmpinare cu Sfânta Evanghelie.
În continuare, a fost săvârșită o slujbă de Te Deum şi un Polihroniu în Biserica cu hramurile „Izvorul Tămăduirii” şi „Sfântul Serafim de Sarov”. A urmat apoi cuvântul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Pimen, care prezentat în linii mari istoria așezământului monahal și jertfa ctitorilor.
În cuvântul său, Preafericitul Părinte Daniel a făcut referire la pictura bisericii Mănăstirii Sihăstria Putnei și le-a adresat câteva îndemnuri părinților călugări: „Pictura aceasta este pentru noi prilej de bucurie şi de a afirma prezenţa Preasfintei Treimi şi a sfinţilor în Biserică. De aceea se spune «în Biserica slavei Tale stând în Cer ni se pare a sta». Adică Biserica de pe pământ este o anticameră, o pregustare din lumina, bucuria frumuseţii netrecătoare din Împărăţia Cerurilor. (...) Vă dorim bucurie şi să transmiteţi frumuseţile eterne, veşnice ale Ortodoxiei prin rugăciune, prin slujbe, dar şi prin modul de a primi pe credincioşi pentru că misiunea, aşa după cum spunea părintele Cleopa, se face şi prin felul în care primim în mănăstire pe cei care sunt pelerini. O misiune deosebit de importantă se realizează prin modul de a primi pe oameni, de a-i asculta şi de a transmite bucuria şi lumina Învierii lui Hristos”.
La final, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a dăruit părintelui stareț Nectarie Clinci o cruce de binecuvântare, volumele I şi II din Istoria Monahismului, precum şi alte cărţi de folos duhovnicesc.
La final, soborul de ierarhi a oficiat o slujbă de pomenire pentru principalul ctitor al Mănăstirii Sihăstria, monahul Sebastian Șcheuleac.
Puteți vedea mai multe imagini în această Galerie Foto.