În timpul jocului, tinerii păreau rupţi dintr-o altă lume, o lume a gândirii şi a concentrării. Cele 7 runde de joc au produs pentru o vreme o linişte şi o tensiune constructive. Evenimentul organizat sâmbătă a reprezentat un prilej pentru ca tinerii să se cunoască, să petreacă un timp frumos împreună şi să înveţe să câştige cinstit sau să piardă demn. Concurenţii au avut parte de un program divers în cadrul concursului. În pauzele dintre partide, jucătorii s-au închinat la moaştele Sfintei Parascheva, au vizitat Muzeul Mitropolitan şi au făcut câteva jocuri de cunoaştere.
Evenimentul „Tânărul şahist“ a fost un succes pentru participanţi şi organizatori şi, totodată, un pas mai aproape de Dumnezeu, care se descoperă şi lucrează prin multe căi şi prin fiecare în parte. (Alexandra Cojocea - voluntar - Departamentul Cultural al ATOR Iaşi)
- Jocul de şah se desfăşoară pe o tablă de joc cu 64 de pătrăţele, 8 pe lungime şi 8 pe lăţime. Opt este cifra veşniciei în Biserica noastră, este cifra care aduce aminte de Învierea Domnului şi de mântuirea omului, ce se repetă la infinit, în fiecare an. Cum jucătorii de şah îşi mută piesele pe o tablă bazată pe linii şi coloane cu 8 pătrăţele, aşa şi viaţa noastră este brăzdată de perspectiva veşniciei. 64 de pătrăţele definesc lumea în care se ciocnesc strategii perfecte de joc, un spaţiu perfect reprezentat de perechea (8, 8).