Marșul pentru Viață, la a IV-a ediție în municipiul Dorohoi

Arhiepiscopia Iașilor Martie 26, 2023

Copiii au fost întâmpinați cu drag în Parcul Cholet de peste 50 de voluntari care au oferit participanților de toate vârstele 6 ateliere care le-au stârnit curiozitatea și creativitatea: Lectură Pro Vita, atelierul de dans, atelierul de pancarte, atelierul „Scrisoare pentru mama”, atelierul „Jocurile copilăriei” și atelierul de muzică.

La fiecare activitate, copiii au descoperit lucruri, metode și idei noi, dar nu în ultimul rând, organizatorii și voluntarii au primit diferite lecții de la mica generație pro-viață.

Atelierul „Scrisori pentru mama”, coordonat de Sandu Nicorici a fost foarte captivant pentru participanți. Aceștia au atașat unele idei în scris, unora dintre ei fiindu-le mult mai ușor să scrie decât să se exprime verbal, ceea ce poartă în inma lor față de părinții lor și nu numai.

Atelierul de muzică, coordonat de Andreea Antochi, a oferit anul acesta copiilor o atmosferă  foarte plăcută. Copii s-au bucurat de muzică reprezentativă temei Pro Vita , dar și cântece cu care mulți dintre ei sunt familiarizați.

Voluntarii de la atelierul de pancarte, conduși de Maria Dumitru, au reușit să își atingă scopul, realizând împreună cu copiii niște pancarte deosebite, pe care aceștia le vor aduce și anul viitor în cea de a V-a ediție a Marșului.

Atelierul de dans și atelierul „Jocurile copilăriei”, coordonate de Teodora Croitoriu și Radu Eduardo Daniel, au fost unele dintre cele mai captivante anul acesta, reușind să strângă foarte mulți participanți la fiecare schimbare de grupă, oferind o frumoasă atmosferă și multe zâmbete.

Și atelierul de lectură, coordonat de Anisia Țigănescu, a oferit copiilor și tinerilor șansa de a  redescoperi bucuria de a citi și a dezbate situații de viață.

La finalul activităților, tinerii și copiii, însoțiți de părinți, s-au îndreptat către amfiteatrul parcului, unde au mai petrecut câteva clipe energizante, până când voluntarii au împărțit pancarde cu mesaje despre viață și s-au organizat pentru plecarea spre catedrala municipiului Dorohoi. Marșul s-a bucurat de prezența părintelui protopop Stelian Ciurciun, a primarului Dorin Alexandrescu, nelipsit de la acest eveniment de la an la an, mulți copii și tineri, cadre didactice, părinți, bunici și clerici din Protopopiatul Dorohoi. „Marșul pentru viață” s-a fost încheiat cu o rugăciune de mulțumire și cu discursuri din partea organizatorilor.

„Viitorul este Provita pentru că doar Dragostea dăruiește Viață!” Acesta a fost mesajul ediției din acest an.  Manifestarea a reprezentat punctul culminant al activităților desfășurate în cadrul proiectului „Luna pentru Viață” și o mărturisire a adevărului că viața este un mare dar de la Dumnezeu pe care trebuie să-l prețuim în fiecare zi a existenței noastre. Participând la acest marș, am înțeles că este nevoie să ne implicăm mai mult în ocrotirea copiilor născuți și nenăscuți, precum și în sprijinirea mamelor însărcinate, aflate în situații dificile de viață.

Mulțumim participanților, organizatorilor și colaboratorilor care au răspuns afirmativ mișcării pro-viață și, bineînțeles, și voluntarilor care au făcut posibilă activitatea. (Anisia Țigănescu, Maria Airinei, Marian Alexandru Doroșincu)

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri