Lucrător de tineret – un nou curs derulat de Centrul de Formare Continuă al Arhiepiscopiei Iașilor

Arhiepiscopia Iașilor Decembrie 2, 2022   Autor: Flavius Popa

Cursul „Lucrător de tineret”, desfășurat pentru prima dată de Centrul de formare continuă, a fost prezentat în șase module de către formatorii Arhiepiscopiei Iașilor, având că fir roșu facilitarea activităților cu tinerii și a procesului de învățare a tinerilor. Cele șase programe-modul parcurse sunt: Profilul lucrătorului de tineret; Metode ale formării; Dinamica grupului; Metode, instrumente și strategii de lucru; Comunicarea interpersonală și Planul de dezvoltare a tânărului. Cursanții vor susține examenul de absolvire pe 9 decembrie.

Tinerii reprezintă unul dintre principalele grupuri pe care le avem în vedere în activitățile desfășurate, fie că suntem o instituție laică, fie bisericească. Dar, cum este cel mai potrivit să-i abordăm, care sunt cele mai noi și mai eficiente instrumente de lucru, ce exemple de activități putem prelua și implementa în zona noastră de acțiune educațională, vocațională sau duhovnicească?

Cu ajutorul lui Dumnezeu, în cadrul cursului de «Lucrător de tineret» grupa I a avut șansa să cunoască participanți activi în activitățile de tineret ale Arhiepiscopiei Iașilor, să experimenteze metode și activități de lucru cu tinerii actuale și folosească modele de lucru adaptate lucrului cu tinerii în programele Bisericii Ortodoxe Române. Sunt și câteva avantaje oferite de acest curs, precum includerea dimensiunii duhovnicești în lucrul cu tinerii și certificarea din partea statului român.

Participanții primei grupe s-au declarat bucuroși de experiențele trăite și recunoscători pentru că au avut posibilitatea de a împărtăși din experiența dobândită în taberele și activitățile de lucru cu tinerii ale Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, ne-a mărturisit părintele Lucian Filip, directorul Centrului de Formare Continuă și unul dintre formatorii cursului.

Pentru cei care își doresc să urmeze acest curs, reprezentanții centrului au declarat că există posibilitatea de înscriere pentru primele două grupe la începutul anului viitor.

Cursul este dedicat preoților, profesorilor, voluntarilor sau animatorilor de tabere, dar și celor care doresc să exploreze lucrarea formativă educațională și duhovnicească cu tinerii.

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri