La Gorbănești, viitorul este pentru Viață și pentru Familie

Arhiepiscopia Iașilor Martie 28, 2023

În cadrul evenimentului, pr. Marius Ciobanu, referent al Biroului Pro Vita în cadrul Protopopiatului Botoșani, a vorbit despre darul sacru al vieții, despre păcatul avortului și metodele contraceptive, precum și câteva precizări ale crizei familiale.

Momentul a început cu slujba Acatistului Bunei Vestiri, slujbă oficiată de părinții din cadrul Cercului Pastoral „Sf. Cuv. Teodora de la Sihla”, urmat de conferința „Viitorul este pentru Viață și Familie” ca în final să fie premiate cele mai frumoase lucrări artistice realizate de elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Gorbănești și structurile aferente ei. Expoziției i s-a alăturat și profesorul de religie George Brînzei de la Școala Dorobanți, județul Botoșani, printr-un proiect de colaborare între instituțiile școlare.

Pr. Marius Ciobanu a subliniat faptul că „Dumnezeu nu osândește greșeala, ci stăruința în ea. El ne iartă păcatul, dar nu nepocăința, indiferența și îndărătnicia. Să știți faptul că toți suntem complici la omorul instituționalizat, fie prin participare directă, fie prin tăcerea vinovată cu care asistăm la crime”.

În cadrul evenimentului, a luat cuvântul coordonatorul acestei activități, prof. Cosmin Melinte, menționând faptul că „nu ne este îngăduit să facem ceva negativ pentru a obține un rezultat pozitiv. Femeia însărcinată este ființa cea mai gingașă și cea mai nobilă din câte există pe pământ. Nu poate fi pe lume o menire mai înaltă, lăsată de Tatăl Ceresc ca aceea de a naște prunci, de a-i îngriji și crește în dragoste și credință”.

De asemenea, a luat cuvântul primarul comunei Gorbănești, ing. Ionuț Lucian Melinte: „Dăm slavă lui Dumnezeu că ne-a învrednicit să ajungem la cea de a IV a ediție a activităților Pro Vita desfășurate în comuna noastră și totodată vă asigur de faptul că nu există mame rele sau bune. Există doar mame. Ele sunt prin natura lor doar bune”.

Activitatea s-a încheiat prin premierea lucrărilor artistice de către Pr. Marius Ciobanu, referent al biroului Pro Vita Botoșani.

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri