Întâlnirea Consultativă „ASCOR - trecut, prezent și perspective”

Arhiepiscopia Iașilor Februarie 15, 2017

Întâlnirea a debutat cu Sfânta Liturghie, săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, urmată de dialoguri între reprezentanții ASCOR și Înaltpresfinția Sa. În cadrul dialogurilor, Înaltpresfințitul Teodosie a subliniat rolul ASCOR-ului în viața studenților și a întregii comunități: „Voi sunteți misionari ai Bisericii, sunteți fermentul din făina cea bună, care trebuie adăugat aluatului acestei  lumi, din care fac parte și studenții, pentru a-i apropia de Biserică pe cei care s-au rătăcit asemenea fiului risipitor. Această invitație spre Biserică poate fi realizată cu multă răbdare, cu rugăciune și cu bucuria trăirii în Hristos.”

Totodată, s-au analizat rezultatele și performanțele fiecărei filiale, problemele cu care acestea se confruntă și posibilele soluții. Ulterior, reprezentanții filialelor ASCOR au stabilit următoarele direcții de dezvoltare ale Asociației și calendarul principalelor activități. La Întâlnirea Consultativă, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Teofan, a fost prezentă și ASCOR - filiala Iași prin reprezentanții săi, Emanuel Buta (președinte) și Ștefan-Cătălin Topliceanu (vicepreședinte). Alături de ASCOR-Iași au mai participat și filialele Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, București, Chișinău, Cluj, Constanța, Craiova, Oradea, Sibiu, Slatina, Suceava, Târgoviște, Timișoara și Tulcea.

Această întâlnire a fost binevenită în contextul social actual în care valorile tradiționale românești, ce constituie identitatea neamului nostru -credința, familia și nu numai- sunt marginalizate. Această întâlnire a fost o binecuvântare și pentru oporunitatea oferită în ce privește cunoașterea și întărirea relațiilor de prietenie și de colaborare între filiale. S-a creat contextul necesar pentru ca tinerii să-și împărtășească opiniile și ideile cu privire la activitatea de voluntariat și la importanța acestuia pentru societatea românească. (Ștefan-Cătălin Topliceanu, vicepreședinte ASCOR Iași)

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri