Instructaj PSI-SU la Liceul Teoretic „Varlaam Mitropolitul” din Iași

Arhiepiscopia Iașilor Martie 30, 2023

Acțiunea a presupus evacuarea din sălile de curs a unui număr de aproximativ 300 de elevi, sub directa coordonare a reprezentanților I.S.U.J. Iași, utilizarea unei autospeciale de intervenție, precum și evaluarea comportamentului specific producerii unei situații de urgență de acest fel.

În baza Protocolului de prevenire încheiat între Arhiepiscopia Iașilor și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași, la acțiune au participat reprezentanții I.S.U.J. Iași, aproximativ 300 de elevi, cadre didactice, alături de directorul unității de învățământ, prof. Adrian Timofti.

După acest moment, în sala de sport a școlii, împreună cu un paramedic SMURD, au avut loc trei sesiuni de predare a unui curs de prim ajutor, la care au fost prezenți 150 elevi, însoțiți de cadrele didactice.

Centrul eparhial a fost reprezentat de părintele Marius Burghelea, directorul departamentului SSM/PSI-SU/GDPR.

Pe parcursul acestui an, astfel de activități se vor desfășura și în celelalte unități de învățământ arondate Arhiepiscopiei Iașilor în vederea însușirii și dezvoltării, de către elevi și cadrele didactice, a unui spirit civic de întrajutorare a semenilor aflați în diverse situații critice.

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri