Instructaj în domeniul situațiilor de urgență, la Seminarul Teologic Ortodox „Sfânta Cuvioasă Parascheva” – Agapia

Arhiepiscopia Iașilor Septembrie 21, 2022

Reprezentanții I.S.U. Neamț au adus la cunoștință situațiile în care se apelează numărul unic de urgență 112, modul de comportament ce trebuie adoptat în timpul producerii unui incendiu și a unui cutremur, precum și pașii ce trebuie urmați în cazul găsirii elementelor de muniție neexplodate. Pe lângă aceste aspecte, un paramedic SMURD a prezentat măsurile de acordare a primului ajutor, în cazul în care găsim o personă aflată în stare de inconștiență (leșin), în cazul înecului cu bol alimetar sau în caz de producere a unui accident rutier.

Pregătirea în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor, precum și a situațiilor de urgență a culminat cu prezentarea autospecialei de intervenție cu dotările aferente, precum și a utilizării stingătorului în cazul producerii unui incendiu.

Pornind de la cuvintele Mântuitorului Iisus Hristos: „Pe acestea trebuia să le faceți, iar pe acelea să nu le lăsați” (Matei 23, 23), s-a considerat de cuviință pentru elevele și cadrele didactice al seminarului sus-menționat, ca pe lângă pregătirea teologică, acestea să-și însușească și spiritul civic de întrajutorare a semenilor aflați în situații de urgență.

Menționăm că, la această activitate, pe lângă cele 70 de eleve ale Seminarului Teologic, au participat cadrele didactice, coordonate de către doamna profesor Maria Monica Asofiei, directorul unității de învățământ, și o parte din obștea Mănăstirii Agapia.

Centrul eparhial Iași a fost reprezentat de către pr. Marius Burghelea, directorul Departamentului pentru securitate în muncă, situații de urgență și protecția datelor.

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri