Început de an școlar în satele Tocileni și Victoria – Stăuceni

Arhiepiscopia Iașilor Septembrie 13, 2021

Cu o sută de ani în urmă, cam pe vremea aceasta, Școala primară din satul Tocileni își aștepta elevii. Nu avem de unde cunoaște cu ce gânduri sau speranțe porneau copiii pe drumul învățăturii, dar putem bănui că erau emoționați, curioși și încrezători în ceea ce avea să le ofere mai târziu educația. Ceea ce știm sigur este că, printe ei se afla un băiețel, Teodor, al zecelea copil al familiei Dumitru și Marghioala Arăpașu. Peste ani, acest băiețel a devenit Patriarhul României, conducător al Bisericii Ortodoxe Române, pentru o perioadă de peste 20 de ani.

În amintirea Preafericitului Teoctist, care și-a început educația în satul natal, la început de septembrie, elevi din satele Tocileni și Victoria – Stăuceni primesc un sprijin. Darurile – ghiozdane noi și rechizite – împreună cu rugăciunea au rolul de a pune bun început în noul an școlar.

Proiectul de sprijin al elevilor din satele Tocileni și Victoria este derulat cu sprijinul Sectorului de Asistență Socială și Medicală „Diaconia”, prin Fondul „Mitropoliții Moldovei”, înființat la inițiativa Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, în anul 2015.

La recomandarea pr. Andrei Costin, Parohia Victoria – Stăuceni și a pr. Marin Octavian Poduț de la Parohia Tocileni, care s-au ocupat și de organizarea activităților la bisericile parohiale, în acest an, au beneficiat de proiect un număr de peste 60  de elevi.

Mulțumim tuturor celor care au depus eforturi pentru buna desfășurare a proiectului și-i rugăm pe tinerii învățăcei ca, la rândul lor, să fie milostivi, după măsura posibilităților, urmând învățătura Mântuitorului: „Fiţi milostivi, precum şi Tatăl vostru cel Ceresc milostiv este”. (asistent social Dorina Rață)

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri