„Ghetuțele de argint” - Concertul de colinde al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei

Arhiepiscopia Iașilor Decembrie 9, 2019

Evenimentul este dedicat strângerii de fonduri pentru construirea Centrului de recuperare pentru copii cu dizabilități neuromotorii „Sfântul Nectarie” de către Fundația Mihai Neșu. Concertul de colinde al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei face parte dintr-o campanie națională de strângere de fonduri, ce a început pe data de 1 Decembrie. „Ghetuțele de argint reprezintă minunile pe care campania «CRED» le pune la picioarele copiilor cu dizabilități neuro-motorii de care se îngrijește Fundația Mihai Neșu. Cauza noului Centru «Sfântul Nectarie» merge în toată țara prin intermediul unor ambasadori minunați care CRED cu adevărat că binele se face și mai mare împreună. La Centrul de Recuperare «Sfântul Nectarie» al Fundației Mihai Neșu se tratează copii din toată țara, iar «bucurie» este cuvântul care descrie cel mai bine energia locului”, ne-a declarat Andreea Ogăraru, manager de proiect.

Fundația Mihai Neșu sprijină copiii cu dizabilități și boli cronice din România prin terapii unice in Romania, în vederea îmbunătățirii stării lor de sănătate. În acest scop, fundația își propune să înfiinţeze un nou centru de recuperare pentru copii, menținând standardele internaționale, întrucât actualul centru a devenit neîncăpător pentru numărul mare de copii din toata țara înscriși la tratamente.

„Concertul de colinde «Ghetuțele de argint» este darul Bisericii oferit comunității ieșene cu prilejul sărbătorii anuale a Nașterii lui Iisus Hristos. Un dar inspirat de acest eveniment, dar și de lucrarea domnului Mihai Neșu care a reușit sa transforme, în cel mai autentic și creștinesc mod cu putință, o neputință trupească într-o biruință sufletească. De aceea, ne adunăm pentru a onora Nașterea lui Iisus prin sprijinirea proiectelor domnului Neșu, în favoarea copiilor cu nevoi speciale”, a subliniat părintele arhimandrit Hrisostom Rădășanu, consilierul educațional al Arhiepiscopiei Iașilor.

Invitații evenimentului sunt soprana Ana Cebotari, tenorul Vlad Miriță, arhidiaconul Florin Guzgă, Corul Școlii „Varlaam Mitropolitul” și Corala „Universitas” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Intrarea la eveniment este liberă, dar în vederea strângerii de fonduri, organizatorii recomandă oferirea unei donații în urnele amplasate la intrarea în sală. Alături de acestea, voluntarii Colegiului „Sfântul Nicolae” vor pregăti un stand caritabil, fondurile obținute fiind folosite în același scop. (Larisa Alui-Gheorghe)

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri