Expoziția „Pasiune și Frumos”, la Muzeul „Regina Maria”

Arhiepiscopia Iașilor Octombrie 12, 2021

Vernisajul a fost o exprimare a ceea ce este pasiunea și frumosul în viața noastră.

Dr. Laura Mareș, medic oftalmolog, ne-a împărtășit din experiența dumneaei, urmându-și pasiunea pentru alpinism, care a purtat-o pe cele mai înalte culmi ale lumii. Cu o pregatire foarte riguroasă, această experiență fascinantă și uimitoare ne face, pe noi toți românii, să fim mândri că Tricolorul României a fost arborat și pe vârful muntelui Ama Dablam din Munții Himalaya, la 6.812 m.

Lect. dr. pr. Cezar Hârlăoanu ne-a explicat legătura între Dumnezeu și ceea ce omul lasă în urmă prin lucrările sale. Cuvântul lui Dumnezeu, sădit în fiecare dintre noi, duce la exprimarea omului prin scriere, pictură, desen, muzică, lucru manual, practici atât de necesare pentru om.

Doamna Ina Maghiran a subliniat importanța lucrului de mână în zilele noastre, afirmând că  „lucrul manual este un act de iubire, iar contactul direct cu firul este transmiterea dragostei spre ceilalți și se simte în lucrările realizate”. Prin aceste practici, precum croșetatul, împletitul, cusutul, se realizează o terapie  prin artă care te rupe de realitatea dură din jur.  

Pasiunea de a exprima frumosul prin numeroasele lucrări ne duce la întrebarea cine este „frumosul”? Astfel, arhim. Nicodim Petre a  concluzionat ideea de frumos pornind de la citatul lui Dolstoevski „Frumusețea va salva lumea” explicându-ne că, de fapt, Frumosul este însuși Domnul nostru Iisus Hristos.

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri